ΔΡ. ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΠΕΠΕ

Μερικοί άνθρωποι αποθαρρύνονται ολοκληρωτικά ακούγοντας τη λέξη «πλαστική» διότι θεωρούν ότι είναι συνώνυμη της λέξης “ψεύτικη” ή “επιφανειακή”.

Η πλαστική χειρουργική είναι μία ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την απόδοση της “αρμονίας” και της “ομορφιάς” στις γραμμές του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου. Η αισθητική ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με όλες τις τεκμηριωμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων με φυσικά ή τεχνητά μέσα. Η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να λέμε χαριτολογώντας πως δεν υπάρχουν πια άσχημες γυναίκες.

Από την άλλη η επανορθωτική χειρουργική έχει ως στόχο να διορθώσει οποιοδήποτε φυσικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι παραμορφωμένο λόγω ασθένειας ή τραύματος. Επιπλέον προσπαθεί να διορθώσει ή να βελτιώσει κάποια ανεπάρκεια ή ανωμαλία στον ανθρώπινο οργανισμό. Μέχρι πρόσφατα, η πλαστική χειρουργική ήταν σε μεγάλο βαθμό μια εκκεντρική πολυτέλεια. Μετέφερε ένα στίγμα, σε βαθμό που οι άνθρωποι συχνά κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψουν τη χειρουργική αυτοβελτίωση του προσώπου ή του σώματός τους. Σήμερα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο και για πολλούς έχει γίνει τρόπος ζωής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • Πτυχιούχος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
  • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
  • Πλαστικός Χειρούργος με εξειδίκευση στην αισθητική ιατρική και επανορθωτική χειρουργική.
  • Ασκεί την Πλαστική Χειρουργική στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής στο Α.Π.Θ.
  • Μετεκπαίδευση στο Royal Hospital of London in aesthetic medicine.
  • Εκπαιδευτής στη Μικροχειρουργική για παρασκευή κρημνών.
  • Με πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

ΚΛΙΝΙΚΗ

ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πλαστικής επανορθωτικής χειρουργικής βρίσκεται στο κέντρο πόλης και στεγάζεται σε έναν άρτιο εξοπλισμένο χώρο με μοναδικό στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του ασθενούς.

Απευθύνεται σε ασθενείς που θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, η οποία απαιτεί την παραμονή τους, μόνο για λίγες ώρες στην κλινική, χωρίς να χρήζουν εσωτερικής νοσηλείας. Το τμήμα χειρουργείου στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης γίνεται παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας που άπτονται την ειδικότητα πλαστικής επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής.

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Αγίας Σοφίας στην καρδιά της πόλης στεγάζεται το ιατρείο Giolanta Pepe.

Ο χώρος κομψός και πολυτελής, εναρμονισμένος πλήρως µε τις υπηρεσίες που προσφέρει, απέχει από αυτό που έχουμε στο μυαλό µας ως ιατρείο…

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν αναφερόμαστε σε έναν… ναό της ομορφιάς.

Στον πλούσιο κατάλογο υπηρεσιών θα ανακαλύψετε μεθόδους επεμβατικές και μη επεμβατικές για πρόσωπο και σώμα.