Αυξητική Στήθους

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Description

Αύξηση του όγκου του στήθους με μια από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς επεμβάσεις.

  ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

  Το γυναικείο στήθος αποτελεί αντικείμενο λατρείας, διαχρονικό σύμβολο μητρότητας και θηλυκότητας μιας γυναίκας. Εκφράζει τη σεξουαλικότητα και τονίζει την αυτοπεποίθηση της.

  H αυξητική επέμβαση των μαστών αποτελεί μία από τις συχνότερα εκτελούμενες επεμβάσεις τής πλαστικής χειρουργικής. Mεγαλώνει τον όγκο δίνοντας στο στήθος το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Απευθύνεται σε γυναίκες με μικρό στήθος ή σε όσες το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη ή με την πάροδο του χρόνου.

  Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς επεμβάσεις στη φαρέτρα της Πλαστικής Χειρουργικής. Χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης νεότερης γενιάς που δεν αναδιπλώνουν. Οι χειρουργικές τομές είναι κρυμμένες σε ειδικά επιλεγμένες περιοχές ώστε να μην είναι εμφανείς και η τομή γίνεται στην υπομάστια πτυχή και έχει μήκος 4 εκατοστά περίπου. Εναλλακτικά γίνεται τομή στην θηλαία άλω.

  Η επιλογή του μεγέθους είναι ένας συνδυασμός των επιθυμιών σας και της αντικειμενικής γνώμης του ιατρού ώστε οι μαστοί να είναι αρμονικοί σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Σημαντικές παράμετροι που καθορίζουν την επιλογή του μεγέθους είναι η προϋπάρχουσα ανατομία και το μέγεθος του στήθους σας, η ελαστικότητα του δέρματός σας και ο σωματότυπός σας.
  Τα ενθέματα τελευταίας τεχνολογίας είναι ελαστικά και έχουν την υφή που έχει και ένα φυσιολογικός μαστός.
  Μετά από εκτεταμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες σχετικά με την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης (και την πιθανή ενοχοποίησή τους για διάφορες ασθένειες) βρέθηκαν τα εξής:
  •Τα ενθέματα σιλικόνης δεν προκαλούν κάποια νόσο ούτε αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του μαστού και των αυτοάνοσων νόσων.
  •Τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν τον θηλασμό αρκεί να έχει γίνει ασφαλής τοποθέτηση των ενθεμάτων στήθους με τη σωστή τεχνική.

  Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από τον μυ ή κάτω από την περιτονία του .Η τελευταία τεχνική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, λόγω του φυσικού της αποτελέσματος , της αρμονικής εικόνας του μαστού και του μικρότερου ποσοστού επιπλοκών. Η επιλογή της θέσης του ενθέματος εξαρτάται μεταξύ άλλων από τον τύπο του ενθέματος που χρησιμοποιείται, το μέγεθος του προϋπάρχοντος στήθους και το βαθμό της αύξησης που επιθυμείτε.
  Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα ενθέματα στήθους χρήζουν αντικατάστασης. Επίσης, οσο μεγαλύτερο ένθεμα επιλέγεται, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να παρουσιαστεί πτώση λόγω βάρους.

  Υπάρχει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, μικρή πιθανότητα δημιουργίας κάψας γύρω από τα ενθέματα στήθους. Τα ποσοστά στην παγκόσμια βιβλιογραφία αγγίζουν το 20% σε βάθος εικοσαετίας. Ο ιατρός κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει αυτό και την αντιμετώπισή του.

  Με τα χρόνια η εμφάνιση του στήθους σας είναι λογικό να αλλάξει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη βαρύτητα, στις αυξομειώσεις στο βάρος σας, στη γήρανση και στη χαλάρωση του δέρματος. Αν μετά από κάποια χρόνια είστε δυσαρεστημένη με την εμφάνιση του στήθους σας, πιθανόν να υπάρχει ένδειξη για συμπληρωματική επέμβαση ανόρθωσης των μαστών. Κάθε ασθενής λαμβάνει αντίγραφο και αριθμό ταυτότητας τού τύπου τού ενθέματος που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωσή του, ώστε να υπάρχει σταθερή μετεγχειρητική παρακολούθηση αλλά και να μήν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα τού ενθέματος που χρησιμοποιήθηκε.

  Ο χρόνος παραμονής της ασθενούς στην κλινική είναι μία ημέρα. Η μετεγχειρητική της πορεία είναι ομαλή και επιστρέφει στις καθημερινές της ασχολίες άμεσα. Η ασθενής μετά την αυξητική των μαστών αποκτά το στήθος που ήθελε πάντα και φυσικά την αυτοπεποίθηση της .

  Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από τον Πλαστικό Χειρουργό.