Βλεφαροπλαστική

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Description

Απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και  διόρθωση του λίπους του οφθαλμού, με μια εντελώς ανώδυνη επέμβαση.

  ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

  Τα μάτια παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην έκφραση του προσώπου μας.

  Με το πέρασμα του χρόνου ή λόγω κληρονομικότητας τα βλέφαρα αποκτούν χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, προπέτεια λίπους “σακούλες” με αποτελεσμα να χανεται η ζωηρότητα του βλέμματος. Εδώ η Πλαστική Χειρουργική κάνει θαύματα.

  Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας». Το χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει και δημιουργεί βαρύτητα στα βλέφαρα, μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει και την όραση, με περιορισμο τού οπτικού πεδίου. Οι τομές των άνω βλεφάρων γίνονται στην πτυχή του βλεφάρου και των κατω ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

  Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία-μέθη και είναι εντελώς ανώδυνη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα άνω ή και στα δύο.

  Οι τομές στη βλεφαροπλαστική σχεδιάζονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε μετά την επούλωσή τους οι ουλές να είναι «κρυμμένες» σε φυσιολογικές ανατομικές πτυχές της περιοχής των βλεφάρων και να μην είναι εμφανείς. Τα σημεία των τομών καθίστανται δυσδιάκριτα προοδευτικά, ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.
  Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο. Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα. Νεότατη τεχνική που αποτελεί η βλεφαροπλαστική με διαφύλαξη του περικογχικού λίπους και ενίσχυση των οφθαλμικών διαφραγμάτων η οποία και δίνει εξαιρετικά φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα.

  Πρεπει να σημειωθει ότι η βλεφαροπλαστική δεν αλλάζει το σχήμα των ματιών.

  Μετα την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητες τους μετά από μία εβδομάδα. Οι τομές είναι σχεδόν αόρατες, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

  Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από τον Πλαστικό Χειρουργό.